Skip to content

‘VJERUJEM U PUTINA, RUSIJA JE NA PRAVOJ STRANI!’, kaže bivši suigrač Dejana Lovrena i proslavljeni ruski nogometaš

Artem Dzyuba (34) proslavljeni je ruski nogometaš, dugogodišnji kapetan reprezentacije, a u karijeri je igrao za moskovski Spartak, Tom iz Tomska, Rostov, Zenit St. Peterburg, Arsenal iz Tule i turski Adanu Demirspor.

 

Napadač koji je briljirao u dresu Zenita i ruske reprezentacije sada je komentirao rat Rusije i Ukrajine.

Vjerujem u svoju zemlju. Veliki sam patriot. Volim Rusiju. Istorija će suditi o svemu. A, ja sam potpuno uz mog predsjednika Putina. Stojim uz njega i nikada to nisam sakrivao. I vjerujem da će sve biti u redu”, jasno je rekao danas napadač Lokomotive u intervjuu s Nobelom Arustamyanom.

“Takav sam da ću uvijek biti uz svoju zemlju, uvijek ću biti na njenoj strani. Do kraja. Istorija će suditi tko je bio u pravu, a ja sam uvjeren da smo mi na pravoj strani.”

Izuzetno sam sretan što živim u zemlji u kojoj postoje muškarac i žena, otac i majka. Nema svakakvih neshvatljivih stvari oko abοrtusa, spolova, nema takvih mitskih stvorenja kao što su osobe bez spοlova itd. Veoma sam ponosan zbog toga što ne dozvoljavamo takve stvari. U našoj zemlji su oduvijek bili i zauvijek će biti muškarac i žena. Roditelji su otac i majka. Obiteljske vrijednosti i ljubav prema djeci. Ne idem preduboko, ali uopće mi se ne sviđa šta se dešava u svijetu.”

Dotaknuo se i ‘brazilizacije’ Zenita u kojem je postao legenda i razlog zašto je otišao: ‘Nisam želio ostati. Zenit se pretvorio u Zenit Sao Paolo ili Zenit Rio de Janerio. Mislim da to nije ispravno. Nije ovo ništa protiv stranih igrača, nisam imao konflikt s njima, ali smatram da bi taj klub trebao biti kičma Rusije”, rekao je Artem, prenosi Dnevno.hr.