Skip to content

Vuk Kostić: Sagradio bih berlinski zid između Hrvatske i Srbije da ne bi dolazilo do nesreća…

Glumac Vuk Kostić dao je zapaljiv intervju za ruski medij “Sputnik” koji je izazvao dosta reakcija na društvenim mrežama. Glumac je izjavio da bi trebalo postaviti “Berlinski zid” između Srba i Hrvata.

Ja bih stavio Berlinski zid između nas da se ne možemo više nikada sresti, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dogode velike nesreće i zlοčini, tipa Jasenovac, od tog momenta mi više ne razgovaramo. Mi smo najviše krivi koji smo kao uvijek bili – hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi smo oni koji uvijek hoće da se igraju… ajde da se igramo lopte, Hrvati kažu skloni se, a mi bi kao da se družimo. Ne možete da se igrate, uvijek izbušite loptu “, rekao je Vuk Kostić za Sputnik.

Mene to jako pogađa, ja suosjećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko stoljeća, to je bio opći kaos, rekao je Vuk Kostić.

Srpski glumac govorio je i o muslimanima Bošnjacima, te da su kod nas podjele prešle sve granice umjesto da smo ujedinjeni, kao i da smo nekada svi govorili istim jezikom.

Lakše bi nam bilo da smo ujedinjeni. Kako u cijelom svijetu može da bude Francuz musliman, Englez musliman, a Srbin musliman ne može?

@sputnik.srbija Поделе на Балкану су прешле све границе #srbi #balkan #vukkostic #bosnjaci ♬ original sound – Sputnik Србија

Kako piše N1, zbog izjave koju je dao za Sputnik, Vuk Kostić izazvao je brojne reakcije na društvenim mrežama.