Skip to content

Za mene je posao važniji od toga da budem majka, tako sam odlučila i ne žalim zbog toga

Veoma je teško postići sve stvari koje želimo u životu – biti dobar roditelj, supružnik, majka ili otac i dobar radnik na poslu.

Ženama je još teže, zbog stalnog pritiska da moraju da budu odlične na svim poljima, ali istovremeno da to uravnoteže.

Ali, odlučila sam da nemam decu. To mi je pomoglo da investiram u sebe. Danas mnogi roditelji odgajaju decu, planiraju njihovo obrazovanje, ali moj život se ne uklapa u takav kalup.

Mnogo godina ranije odlučila sam da neću imati decu kako bih nastavila karijeru. Danas imam 51 godinu i radim kao uspešan advokat, imajući dovoljno vremena da živim kako mislim da je najbolje.

Mnoge žene osećaju prirodni majčinski instinkt. Mislim da je to divno, ali nije za mene. Jednostavno se ne uklapam u tu priču.

Sećam se kad sam bila mlađa, često su mi govorili da ću se predomisliti kad budem starija, ali to se nije promenilo. Moja želja za samostalnošću i samootkrivanjem uvek je bila veća od moje želje da postanem majka.

Diplomirala sam sa 22 godine, a posao započela sa 28 godina. Od tada se posao sastojao od mnogo odricanja, radnih vikenda i praznika. Bila sam zauzeta traženjem novih klijenata, posla, obukom i usavršavanjem svojih veština. Čak i da sam želela decu, u tom haosu to nije bilo moguće.

Iako sam nekoliko puta imala priliku da se udam, uvek sam birala posao. Uvek sam bila iskrena sa muškarcima sa kojima sam bila u vezi, a neki od njih su mislili da mogu da promene moje mišljenje, ali niko nije uspeo.

Ova odluka donela mi je veliku finansijsku slobodu. Da sam imala decu, možda ne bih toliko uspela i ne bih imala priliku da ulažem u sebe, za stvari koje su me činile srećnom.

Zvuči kao da nisam puno razmišljala o rađanju dece, ali jesam. To je odluka koju sam donela s lakoćom, ali koju sam neprestano preispitivala. I, uvek sam bila sigurna da je to najbolja odluka.

Moja je odluka i kako god drugima izgledala, jednostavno je tako. Umesto da investiram u porodicu, odlučila sam da investiram u sebe. Zadovoljna sam time, prenosi srbija24.com