Skip to content

ZA TREN SE NAŠAO IZA KLUPE – Sutkinju napao muškarac kojemu je odbijena uvjetna kazna (VIDEO)

Muškarac kojemu je uskraćena uvjetna kazna napao je sutkinju tokom izricanja presude u sudnici u Nevadi u srijedu u nasilnoj epizodi koja je snimljena videom.

Sutkinja Mary Kay Holthus

Muškarac, Deobra Redden, 30, bio je na sudu u Las Vegasu na saslušanju o kazni u srijedu ujutro nakon što se izjasnio krivim za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda, rekla je glasnogovornica Osmog okružnog suda u izjavi u srijedu.

Neposredno prije nego što je Redden preskočio klupu, njegov je odvjetnik zatražio od sutkinje Mary Kay Holthus da osudi Reddena na uvjetnu kaznu.

“Cijenim to, ali mislim da je vrijeme da proba nešto drugo”, rekla je sutkinja Holthus prije nego što je nastavila s izricanjem presude.

“Jednostavno ne mogu s tom poviješću,” kazala je sutkinja Holthus, činilo se da govori o kriminalnoj prošlosti g. Reddena.

Sutkinja je sjedila iza klupe kada joj je Redden pritrčao, preskočio klupu i napao je, pokazuje video. Nekoliko drugih ljudi tada se borilo s Reddenom prije nego što su ga bacili na tlo. Alarm se također oglasio nekoliko minuta upozoravajući druge na incident.

Sutkinja Holthus (62) ozlijeđena je u glavu, a njezino se stanje prati. Sudski maršal također je ozlijeđen i prevezen u bolnicu, gdje se vjeruje da je u stabilnom stanju, rečeno je. Nije poznato u kakvom je stanju Redden.

Dana 23.aprila, Redden je “[prijetio] da će polomiti koljena” drugom čovjeku, “što je rezultiralo značajnim tjelesnim ozljedama”, stoji u dokumentima.

U maju je drugi sudac naredio Reddenu da se podvrgne određivanju sposobnosti, kažu zapisi. Redden je tada bio predan u državnu bihevioralnu ustanovu. Sudac je zatim u oktobru proglasio Reddena kompetentnim.

Redden je priznao krivnju u oktobru. Sutkinja Holthus izdala je nalog za njegovo uhićenje u decembru nakon što je propustio pojavljivanje pred sudom.

Redden je odveden u zatvor okruga Clark zbog novih optužbi za zlostavljanje i oštećenje zaštićene osobe.

Sudski zapisi pokazuju da je g. Redden prethodno neko vrijeme proveo u zatvoru, uključujući 2015. kada je osuđen na najmanje 19 mjeseci za pokušaj krađe. G. Redden je 2021. odslužio kaznu zbog obiteljskog nasilja, prema evidenciji Odjela za zatvorske ustanove Nevade.