Skip to content

ZA TRI DANA MU UMRLI majka, otac i sestra: Čovjek ispričao razloge

Priča o porodici Suljović iz Tutina kojoj je navodno koronavirus uzeo troje članova – oca, majku i sestru, dok su dvojica braće “u kritičnom stanju” – potresla je Balkan.

Ipak, Rafet Suljović, koji je izgubio oca, majku i sestru, ispričao je da se sve zapravo odigralo potpuno drugačije.

Rafet Suljović je laborant u Domu zdravlja u opštini Tutin, koja je jedno od najvećih žarišta koronavirusa u Srbiji. Prethodnih dana je sa kolegama imao pune ruke posla i uradio je ko zna koliko testova na kovid.

– Sa sigurnošću mogu da kažem da mi otac i majka nisu umrli zbog korone. Prvo mi je umro otac Ćamil, ali od starosti, imao je 90 godina – priča Rafet Suljović sa tugom u glasu.

Već sutradan je ostao bez sestre Hadrije Hadrović. Ona je živjela na selu, odvojeno od roditelja, imala je 54 godine i jeste bila pozitivna na koronavirus. Preminula je u novopazarskoj Opštoj bolnici, na Grudnom odjeljenju, poslije nekoliko dana drame.

– Ona je imala jasne simptome. Upućivali su je u Novi Pazar, odlazila je 3-4 puta, ali su je vraćali jer je sve bilo prepuno i nije imalo mjesta za nju. Tek posljednji put kad je otišla toliko joj je bilo loše da su morali da je smjeste. Nažalost, nije uspjela da se izbori sa virusom, iako je bila zdrava. Nije imala hroničnih bolesti – kaže Rafet Suljović.

Bez majke Fahrije (76) je ostao u nedjelju. Umrla je od tuge prilikom klanjanja.

– Srce joj je prepuklo, jer je za dva dana ostala bez supruga i ćerke. Nije imala simptome kovida i, kao ni otac, nije ni testirana. Da je imala, sigurno bih je odveo kod doktora – kaže Rafet Suljović.

ATVBL

Sidebar