Skip to content

Najavljeni veliki prοsνjedi oνog νikenda u Njemačkoj: ZAHTIJEVAT ĆE OD BERLINA DA PRESTANE NAORUŽAVATI Kijev…

Mirovna koalicija pozvala je Nijemce istomišljenike na marš ovog vikenda. Veliki prοsνjed organiziran za ovaj vikend zahtijevat će da Njemačka prestane naoružavati Ukrajinu u svojoj jednogodišnjoj borbi protiv invazije Vladimira Putina, piše Daily Mail.

Ranije ovog mjeseca, političarka krajnje ljevice Sahra Wagenknecht i feministica Alice Schwarzer pokrenule su ono što su nazvale ‘manifest za mir’ kritizirajući vladin pristup sukobu. Pozivajući na ‘zaustavljanje eskalacije isporuka oružja Kijevu’ i ‘otvaranje pregovora s Moskvom’, također su pozvali Nijemce istomišljenike da im se pridruže u središtu Berlina u subotu.

Prema Ellen Ehn – glavnoj urednici njemačke WDR TV, koja provodi ankete o javnom mnijenju – broj ljudi koji kažu da je Scholzova odluka da pošalje glavne borbene tenkove u Ukrajinu bila pogreška, počeo je rasti.

Podsjetimo, 18. februara su grupe ljevice i desnice prοsνjedονale su u Münchenu prοtiν sigurnosne konferencije, piše Süddeutsche Zeitung. Mnoge su pοruke bile usmjerene protiv NATO-a i nosile su se zastave s golubovima mira, kao i zastave Rusije. Pjevala se pjesma “Ami go home”

https://twitter.com/exrealo/status/1626932470615515139

Sada je više od pola miliona Nijemaca potpisalo molbu kojom pozivaju na promjenu pristupa Berlina Ukrajini. Kaže se da bi umjesto slanja više oružja Kijevu zemlja trebala inzistirati na mirovnim pregovorima i zamrzavanju sukoba.

Međutim, to bi moglo značiti da Rusija zadržava kontrolu nad ogromnim dijelovima Ukrajine koje trenutačno kontrolira, što je ishod koji Kijev smatra neprihvatljivim i obećao je potisnuti sve Putinove snage iz zemlje.

Norbert Röttgen, koji sjedi u vanjskopolitičkom odboru Bundestaga i desno od njemačke politike, rekao je za program kako ne vidi da prοsνjedi mijenjaju njemački pristup naoružavanju Ukrajine.

Prοsνjedi i molba ‘predstavljaju raspravu, i ništa više’, rekao je. ‘I to je sasvim prirodna stvar za demokratsko društvo. I postoji snažna, dvostranačka potpora za ono što vlada radi. Ono što je prikazano u ovim anketama je da postoji temeljna promjena u stavovima i pogledima na njemačko društvo. Bili smo vrlo pacifističko društvo – to se iz temelja promijenilo’, rekao je.