Skip to content

Zamjenik ukrajinskog ministra smijenjen zbog pronevjere

Zamjenik ukrajinskog ministra uhićen je zbog sumnje da je pronevjerio sredstva namijenjena obnovi oštećene infrastrukture u zemlji. Istraga koju je proveo Nacionalni ured za borbu protiv korupcije Ukrajine otkrila je da su javna sredstva izdvojena za alternativne izvore energije tijekom zimskih mjeseci bila pronevjerena.

Ukrajinsko ministarstvo infrastrukture potvrdilo je uhićenje Vasyla Lozynskyya na svojoj Facebook stranici, napisavši: “Danas je postalo poznato da je Vasyl Lozynskyy, vršitelj dužnosti ministra za razvoj zajednica i teritorija Ukrajine, pritvoren zbog pronevjere proračunskih sredstava.”

Rečeno je da će Lozynskyy, koji nije komentirao optužbe, biti razriješen dužnosti.

Prema Nacionalnom uredu za borbu protiv korupcije, Lozynskyy je optužen za primanje 400.000 dolara “nezakonite koristi”.

NABU je na svojoj web stranici objavio da je “razotkrio i zaustavio pronevjeru proračunskih sredstava”, a “detektivi su priveli [Lozyynskyya] zbog primanja 400.000 dolara nezakonite koristi. Zamjenik ministra primio je novac za omogućavanje potpisivanja ugovora za kupnju precijenjenih opreme i strojeva.”

Vasyl Lozynskyy (Foto: Ministarstvo za razvoj zajednica i teritorija Ukrajine)