Skip to content

Zaposlenica ukrajinskog ureda za vojnu registraciju i novačenje uhvaćena dok je primala mito

U ukrajinskoj regiji Cherkasy privedena je zaposlenica vojnog ureda za registraciju i novačenje, koja je primila 6200 dolara za “utjecanje na odluku o pitanju priznavanja vojnog obveznika nesposobnim za vojnu službu”.

Prema Uredu glavnog tužitelja, zaposlenica ureda za vojnu registraciju i novačenje također je obećala muškarcu isključenje iz vojne registracije kako bi izbjegao mobilizaciju i neometano prešao granicu.

Kako doznaje “Strana“, riječ je o radnici umanskog TCC-a.

“Tatyana Samokhina, voditeljica odjela za komunikacije jedinice za opskrbu Umanskog regionalnog teritorijalnog središta za regrutiranje i socijalnu podršku, je uhapšena. Ona je organizirala shemu za davanje dokumenata vojnim obveznicima o nesposobnosti za vojnu službu za daljnje putovanje u inozemstvu. Za svoje usluge uzela je od 5 hiljada dolara. Konkretno, u ovom slučaju Samokhina je privedena zbog primanja mita u iznosu od 6.200 dolara”, rekao je izvor.

Žena je privedena dok je primala novac. U tijeku je rješavanje pitanja određivanja mjere zabrane za nju.

Nedavno je Državni ured za istrage uhapsio šefa kijevske vojne registracije i ureda za novačenje, koji je bio uključen u opsežnu shemu prijevoza muškaraca u inostranstvo.

Bio je suučesnik načelnika jednog od odjela stožera zapovjedništva Kopnenih snaga Oružanih snaga Ukrajine, kojeg je Ured razotkrio u korupcijskoj shemi velikih razmjera za prebacivanje vojno sposobnih građana u inostranstvo.