Skip to content
djevojka sa kisobranom seta na mjesecini

Zašto je važno vjerovati da uvijek zaslužuješ još jednu šansu…

Što bi učinila kada bi dobila još jednu šansu za sve što si ikada učinila u životu, bili je iskoristila. Vjerojatno. Ne zato što si zeznula stvari prvi put već zato što uistinu treba vjerovati u snagu još jedne šanse.

Kada ti život servira isti scenarij dva puta, on ti zapravo daje šansu da učiniš nešto drukčije, da napraviš onako kako si oduvijek namjeravala. Jer još jedan šansa je ponekad prikriveno čudo.

Koliko si puta upoznala nekog tko ti se nije odmah svidio ali ste na kraju postali prijatelji jer si shvatila da je prvi dojam bio pogrešan? Koliko je veza i prijateljstava oživljeno jer su zbog te još jedne šanse stvari bile drugačije i imale više smisla?

Koliko si doprinjela na poslu kada si dobila još jednu šansu nakon što si prvi put bila neuspješna? Koliko ti se pjesama nije svidjelo u početku, ali su ti na kraju bile odlične jer si im dala još jednu šansu?

To je ta ironija života, misliš da je prvi put jedini put, da je prvi puta najbolje ili najvažnije vrijeme za to. Toliko smo opsjednuti da sve mora biti dobro iz prve da zbog toga često odustajemo ako ne uspijemo. I nikad si ne damo još jednu šansu.

Zar ne bi htjela da ti netko da još jednu šansu? Zar ne bi željela vratiti neke trenutke svog života i drugačije postupiti? Svaki put kada netko dobije drugu šansu, rijetka su razočaranja. Ili ćeš nešto važno naučiti ili ćeš steći nove prijatelje i poznanstva. Ponekad stvari imaju više smisla kada im daš još jednu šansu.

Ljudi se mijenjaju, ti se mijenjaš i svijet se mijenja, i ako se ograničimo na samo prve šanse, mogli bi propustiti neke od najljepših stvari u životu.

Još jedna šansa daje ti priliku da se naučiš strpljenju, oprostu, hrabrosti i da postaneš mudrija.

Još jedna šansa je poklon koji ti je uručio svemir, dobila si još jednu priliku biti s nekim koga voliš, da se dokažeš na poslu, da postaneš bolja osoba, bolja prijateljica ili bolji roditelj.

Ne trebamo čekati da se nešto dramatično dogodi kako bi vjerovali u još jednu šansu ili shvatiti da ćemo nekoga izgubiti kako bi im konačno iskreno rekli što za njih osjećamo.

Daj si još jednu šansu, daj svojim roditeljima još jednu šansu, još jednu priliku prijateljima, strasti, ljubavi, sreći i životu.

Možeš to zvati slučajnošću, sudbinom ili bilo kojim imenom. Život nam uvijek nudi još jednu šansu, a na tebi je odluka hoćeš li je prihvatiti.

Izvor: zdravaisretna.hr