Skip to content

Zbunjen ukrajinski vojnik: Trošimo milijarde na nepotrebne stvari, a ne možemo proizvesti primitivno elementarno oružje”

Ukrajinski vojni časnik Dmitrij Gluščenko iznio je svoje mišljenje o tome što ometa napredovanje ukrajinskih oružanih snaga tokom protuofanzive i zašto Ukrajina trpi velike gubitke.

Dmitrij Gluščenko: Ne treba nam svemirska tehnologija – nego obični minobacači

Kaže da su već godinu dana na položajima na prvoj crti bojišnice, vidjeli su kako se Rusi danonoćno ukopavaju.

“Za godinu i pol rata naša država nije bila u stanju proizvesti dovoljne količine minobacača, mina i baruta. Ne treba nam svemirska tehnologija – nego obični minobacači. Ali mi trošimo milione i milijarde na svakakva s*anja – uređenje okoliša, rubnjake, gradnju nepotrebnih stvari. A ne možemo napraviti proizvodnju primitivnog elementarnog oružja”, zbunjen je vojnik.

On smatra da bi s dovoljnom količinom streljiva i minobacača, uz mali zaklon od haubica i tenkova, ukrajinske oružane snage polako stigle do Berdjanska.

“Ne bi pretrpjeli tolike gubitke u tehnici, a posebno u ljudstvu”, tvrdi vojnik.

“I imamo zvaničnike milijardere i ogroman broj izgubljenih života naših najboljih sinova i kćeri. Naša država na svim razinama – ekonomskoj, borbi protiv korupcije, međunarodnoj politici vodi tako glupu politiku. Osjećaj da su vlasti na svim razinama diverzanti koje namjerno pokušavaju izgubiti od neprijatelja. To je bijesno i demotivirajuće”, kaže razočarani vojnik prenosi Strana.