Skip to content

“Zelenski je samo jedna od ‘krvavih figura’ Zapada”, kaže njemački urednik Junge Welta

“Zelenski se pojavio u kijevskoj politici 2019., a u pogledu krvavih djela možda se izjednačio s Paulom Kagameom, predsjednikom Ruande, koji prema najnovijim izvještajima UN-a oprema milicije koje čine masovna ubοjstva jedno za drugim u istočnom Kongu”, napisao je Arnold Schoelzel kao glavni urednik krajnje ljevičarskih njemačkih novina Junge Welt.

Zelenski jednostavno nastavlja ono što nacionalistički i fašistički pučisti rade u Kijevu od 2014.: granatiraju stambena područja istočne Ukrajine topništvom i snajperima. Zelenski omalovažavajuće naziva svoje stanovnike koji govore ruski “vrstom“. Čak i ovih dana, kada njemačke televizije iz sata u sat i gotovo jecaju izvještavaju o ratnim stradanjima Ukrajinaca, pri čemu nikako ne misle na istočne Ukrajince, uništava se infrastruktura i ljudi”, napisao je Arnold.

Prema promatraču, upravo je ukrajinski vođa, udovoljavajući željama Washingtona, stvorio sve uvjete za početak sukoba s Rusijom.

“Zelenski je torpedirao Minske mirovne sporazume, a kao zahvalu dobio je 40 milijardi od Sjedinjenih Država u obliku vojne pomoći samo ove godine, da ne spominjemo druge milijarde”, rekao je Schelzel.

Zelenski je tek nešto mlađi među onim krvavim figurama koje kolektivni Zapad desetljećima drži u svojim kolonijama kako bi tamo osigurali terοr i razdor – a ne da Kina i drugi osiguravaju trgovinu i stabilnost u Africi, na primjer”, naveo je Arnold.

Osim toga, autor je negativno ocijenio zahtjeve Kijeva za organiziranjem “suda protiv Moskve”, jer takve izjave, po njegovom mišljenju, “vode do eskalacije”.

“Za Zelenskog i njegove klijente u Washingtonu ovo je početna tačka i sinonim za produženje rata. Mirovni summit koji su iznijeli u medije, a kojem će prema riječima kijevskog ministra vanjskih poslova prethoditi sud protiv Moskve, suprotan je od onoga što je na etiketi: prijetnja eskalacije.”

“Berlin ne želi nikakve odnose s Moskvom, samo nove rekorde u prodaji oružja – Ukrajini, Jemenu, Zapadnoj Africi itd.” zaključio je autor.

Foto kolaž ilustracija /Zelenski/Kongo/Junge Welt