Skip to content

Zelenski je Ukrajinu usporedio s biblijskim Davidom koji je ubio Golijata praćkom. “Još uvijek nemamo praćku iz Izraela. Moramo požuriti”

Zelenski je svoju zemlju i sve prisutne na sigurnosnoj konferenciji u Minhenu usporedio s biblijskim Davidom koji je ubio Golijata praćkom.

Nema alternative osim da porazimo Golijata koji je došao da nam uništi živote. Biti David znači boriti se. Još uvijek nemamo Davidovu praćku iz Izraela, ali vjerujem da je to samo privremeno. Zahvalan sam svima koji daju ovu praćku ukrajinskom Davidu zahvaljujući kojoj je ruski Golijat već počeo da gubi tlo pod nogama. Definitivno će pasti ove godine, možemo to učiniti, svi zajedno, baš kao što je to učinio David”, kazao je Zelenski.

Pozvao je saveznike da “požure” u jačanju ‘praćke’

Golijat nema šanse, ali nažalost, ima potencijal, pokušava da kupi dodatno vrijeme za svoju agresiju trgujući svijetom, nažalost još može uništiti mnoge živote, mnoge, zato treba požuriti, treba nam brzina, brzina dogovora, brzina isporuke da ojačamo svoju praćku. Brzina donošenja odluka o ograničavanju ruskog potencijala, nema alternative brzini, jer to je brzina o kojoj život zavisi”, dodao je.

Zelenski je rekao da je “očito” da Ukrajina neće biti zadnja stanica invazije predsjednika Vladimira Putina. Rekao je da Kremlj razmišlja o načinima kako “zadaviti” Moldaviju čak i dok se Zapad koleba oko toga tko bi trebao poslati borbene tenkove u Kijev i koliko.

“Kašnjenje je uvijek bilo i još uvijek je pogreška”, rekao je i dodao: “Nema alternative ukrajinskoj pobjedi… Nema alternative Ukrajini u EU. Nema alternative Ukrajini u NATO-u.”

Zelenski je rekao da je poanta da ‘Golijat mora izgubiti’, govoreći prisutnima da, osim Ukrajine, imaju još mnogo posla jer je ‘šteta’ zemalja kao na primjer Libije, Malija ili Srednjoafričke republike gdje Moskva ima utjecaj. “Što čeka Siriju? Ništa dobro! Baš kao i mnoge druge narode”, rekao je Zelenski

David nije samo Ukrajina, već cijeli Zapad, kaže Zelenski

“Mi, ujedinjeni Davidi ovoga svijeta, moramo poraziti Putine u cijelom svijetu”, rekao je, između ostalog, Zelenski.