Skip to content

Zelenski obećava “konkretna rješenja” nakon korupcijskih skandala u vlasti

Zelenski je u svom sinoćnjem obraćanju najavio neke “konkretne odluke” o osoblju u narednom tjednu. Podsjetio je da je kabinet ministara Ukrajine smijenio zamjenika ministra kojeg je razotkrio NABU.

“Ovaj tjedan bit će vrijeme za odgovarajuće odluke – konkretne i poštene. Odluke su već pripremljene. Ne želim sada ništa najavljivati ​​niti ulaziti u detalje”, rekao je Zelenski i dodatno dao do znanja da je riječ o kadrovima odluke vezane uz najnovije korupcijske afere.

“U svakoj situaciji sve ćemo detaljno analizirati. Što se tiče energetike i nabave. Što se tiče odnosa između središnje države i regija. Što se tiče nabave za vojsku. Društvo će dobiti punu informaciju, a država će poduzeti potrebne snažne korake”, rekao je.

Podsjetimo, u Ministarstvu obrane trenutno se odvija velika kοrupcijska afera. U tom kontekstu, Zelenski je rekao da će se država pozabaviti područjem vojnih nabava – kao i područjem odnosa između središnje vlasti i regija.

Također, stranka “Sluga naroda” čiji je član i sam Zelenski, otpustit će zamjenika šefa svoje frakcije zbog neprijavljene kupnje kuće u Kijevu.

Pavel Khalimon bit će otpušten s mjesta zamjenika čelnika frakcije Sluga naroda u parlamentu nakon novinarske istrage o neprijavljenoj kupnji kuće u Kijevu, najavio je šef frakcije David Arakhamia.

Ako ste narodni zastupnik i imate nekoliko dodatnih miliona grivni, onda morate pomoći svojoj zemlji. To je vaša dužnost. Stoga, naravno, moralna komponenta ovog čina proturječi našim vrijednostima i našoj viziji onoga što narodni poslanik bi trebao raditi tijekom rata”, napisao je Arakhamia.

Ranije su mediji objavili istragu o kupnji kuće od strane 39-godišnjeg Khalimona na Pechersky Hillsu u Kijevu.

Nekretnina nije navedena u deklaraciji narodnog zastupnika, iako je on tamo stvarno živio. Novinari su doznali i da je cijena kuće s okućnicom prema dokumentima 10,5 miliona, a zapravo se takva imanja prodaju za 50-60 miliona grivni.