Skip to content

Zelenski: Ovo će postati istorijska odluka Njemačke! Sve generacije Ukrajinaca bit će zahvalne kancelaru Scholzu

Njemačka vlada odlučila je Ukrajini prebaciti protuzračni raketni sustav MIM-104 Patriot, najavio je ukrajinski predsjednik u svom večernjem obraćanju.

“Odluka Njemačke, koja će sigurno postati istorijska, je prebacivanje sustava Patriot u Ukrajinu”, rekao je Volodimir Zelenski i zahvalio Njemačkoj na pomoći.

“Sve generacije Ukrajinaca bit će zahvalne kancelaru Scholzu, kao i cijela generacija modernih njemačkih političara”, istaknuo je Zelenski.

Zelenski se također zahvalio Kanadi na uspješno izdavanje posebnih obveznica čiji je volumen je 500 miliona kanadskih dolara.

“Zapravo, Kanada preuzima ovaj dug kako bi pomogla našoj naciji. Sredstva će ići u državni proračun Ukrajine”, rekao je Zelenski.

“Zahvalan sam našim kanadskim prijateljima i osobno gospodinu Justinu Trudeau i gospođi Chrysti Freeland na ovoj manifestaciji kanadskog vodstva.”

Ukupno je ove godine Kanada Ukrajini već osigurala 2,5 milijarde dolara financijske potpore, što je jedna od najvećih brojki po glavi stanovnika u svijetu. I još 2,5 milijarde dolara. Kanada je pružala vojnu, humanitarnu i drugu pomoć.

PROČITAJTE JOŠUkrajina razvija mehanizam za protjerivanje Rusa nakon deokupacije Krima

PROČITAJTE JOŠ… KADIROV ODGOVORIO Papi koji je rekao da su Čečeni i Burjati najokrutniji u ruskoj vojsci