Skip to content

ZELENSKI POSJETIO Bakhmut (VIDEO)

Ukrajinci su objavili snimke Vladimira Zelenskog u obilasku položaja Oružanih snaga Ukrajine u gradu Bakhmut (Artemovsk) za koji se sada vode žestoke borbe.

Tamo su uručene nagrade ukrajinskoj vojsci i napravljene zajedničke fotografije za održavanje morala. Napominje se da putovanje Zelenskog nije najavljeno.

Foto: Ured predsjednika Ukrajine

“Ovo je veliki šamar za Rusiju i velika motivacija za naše vojnike”, komentirao je Borislav Bereza, bivši zastupnik u Verkhovnoj Radi.

Zelenski je obišao prednje položaje jedne od mehaniziranih brigada čije se osoblje suočava s neprijateljem na prilazima gradu. Razmijenili su izvješća zapovjednika o operativnom stanju, logističkoj potpori i prijedlozima za daljnje djelovanje.

Foto: Ured predsjednika Ukrajine

Minutom šutnje odali su počast herojima koji su zauvijek ostali na bojištu.

Dok su mnogi pitali kako to da se ne čuju granate niti zvuci paljbe s obzirom da se u i oko Bakhmuta vode intenzivne borbe posljednjih dana, kijevski politolog Mikhail Chaplyga vjeruje da je riječ o sigurnosnim jamstvima koje je dobio Zelenski.

Rusi su odmah prestali s granatiranjem i poštovali tako važan PR posjet“, kazao je Chaplyga.

Zamjenica ministra obrane Hanna Malyar nazvala je Bakhmut “Tvrđava Istoka” .

Foto: Ured predsjednika Ukrajine

Glavne snage neprijatelja sada su koncentrirane tamo, ali ništa ne dolazi od neprijatelja“, kazala je Hanna, nakon čega se pojavio video Zelenskog.