Skip to content

ZELENSKI ‘PREKRSTIO’ summit G20 nazivajući ga G19

Volodimir Zelenski je, pored toga što je rekao čelnicima summita da među njima postoji ‘terοristička država’ optužujući Rusiju za raketni napad na Poljsku, ‘prekrstio’ i sam naziv summita G20 nazivajući ga G19.

Iskoristite ukrajinsko obrambeno iskustvo kako biste zajamčili sigurnost svojih ljudi. Stvorili smo IT vojsku koja pobjeđuje u cyber prostoru. Najbolji stručnjaci i tvrtke u zemlji ujedinili su se kako bi zaštitili državu”, rekao je Zelenski predstavljajući ukrajinsku državnu uslugu Diya na panelu digitalne transformacije u sklopu summita G20.

“Milioni Ukrajinaca svakodnevno koriste našu državnu uslugu Diya. Digitalna putovnica, otvaranje računa, plaćanje kazni i poreza, primanje državne pomoći, prikupljanje sredstava za potporu vojsci… Sve je to ukrajinska akcija”, nabrajao je Zelenski.

Ako vi ili vaši saveznici i partneri već nemate takav sustav i takvu digitalnu zaštitu, rado ćemo vam pomoći da ih izgradite!” dodao je.

G-19 u tome može biti vrlo uspješan! Ukrajina je spremna pomoći. Naše sigurnosno iskustvo vaše je sigurnosno iskustvo”, zaključio je.