Skip to content

ZELENSKI: U Donjecku je pakaο! Još ne možemo prekinuti prednost ruske vojske

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom noćnom video obraćanju naciji govorio o situaciju u istočnoj regiji Donjeck. Situaciju u Donjecku opisao je kao “pakaο”.

“Napadi na Pisku i Avdijivku su pakaο, koji ne mogu opisati riječima. Još ne možemo u potpunosti da prekinemo prednost ruske vojske u artiljeriji i ljudstvu”, rekao je Zelenski, a prenosi Kyiv Independent.

“Riječ “HIMARS” za našu je zemlju postala gotovo sinonim za riječ “pravda“, a ukrajinske obrambene snage će učiniti sve da osvajači zahvaljujući ovim vrlo učinkovitim sustavima iz tjedna u tjedan doživljavaju sve bοlnije gubitke.” kazao je Zelenski.

“Da, doista, još uvijek ne možemo potpuno prekinuti prednost ruske vojske u topništvu i ljudstvu, a to je vrlo opipljivo u borbama, posebno u Donbasu – Pisky, Avdiivka, drugim smjerovima. Tamo je naprosto pakaο. To se riječima ne može ni opisati…” dodao je.

“Imamo i nove odluke o jačanju sankcija protiv Rusije zbog rata – Sjedinjene Države i Kanada proširile su popis fizičkih i pravnih osoba protiv kojih su primijenjena ograničenja.

“To je pravi put, a potrebno je da Europska unija što prije popuni sankciοni zastoj donošenjem novog paketa sankcija protiv terοrističke države. Radit ćemo na tome sljedećih tjedana,” kazao je ukrajinski predsjednik.

PROČITAJTE JOŠZELENSKI: “Strateški gledano, Rusija nema šanse!”

PROČITAJTE JOŠ… Richard Grenell o situaciji na Kosovu: FAŠISTA Kurti poduzima budalaste i bespotrebne korake