Skip to content

Zelenski: Zahvaljujem borcima Krakena na akcijama uništenja neprijatelja kod Soledara!

Da situacija u Soledaru apsolutno nije jasna nikome govore mnogi različiti izvještaji posljednjih dana. Rusija je tvrdila da je grad pod kontrolom grupe Wagner. Ukrajina je odbacila tvrdnju Rusije da su Putinove snage zauzele Soledar. U petak je rusko ministarstvo obrane priopćilo da su njegove snage preuzele punu kontrolu nad gradom rudara soli. Ukrajinski dužnosnici zanijekali su rusku tvrdnju, sugerirajući da se još uvijek drže i protunapadaju, a ukrajinski vojni glasnogovornik Serhii Cherevatyi izvijestio je o “bitkama u tijeku”.

Zelenski se večeras zahvalio odredu Kraken na akcijama uništenja ruskih snaga kod Soledara.

Zahvaljujem borcima postrojbe Kraken na odlučnim akcijama uništenja neprijatelja kod Soledara! Hvala vojnicima Međunarodne legije obrambenih obavještajnih službi Ministarstva obrane i postrojbi Šaman koji hrabro brane Bakhmut!”, rekao je Volodimir Zelenski u svom večernjem obraćanju 13. januara.

Nastavljaju se bitke za Bakhmut i Soledar, za Kreminnu, za druge gradove i sela na istoku naše zemlje. Iako je neprijatelj u ovom smjeru koncentrirao svoje najveće snage, naše postrojbe – Oružane snage Ukrajine, sve snage obrane i sigurnosti – brane državu”, tvrdi Zelenski.

Zelenski kaže da se Rusi ‘glođu’ među sobom po pitanju taktičkog napretka.

Među sobom se već glođu kome treba pripisati neki taktički napredak. To je jasan znak neuspjeha za neprijatelja. I to je još jedan poticaj svima nama da još više pritisnemo okupatora i nanesemo veće gubitke neprijatelju”, kazao je.

Zelenski je danas razgovarao s predsjednicom Slovačke o obrambenoj suradnji i diplomatskim koracima. Također je razgovarao s premijerom Albanije.

“Zahvaljujući pregovorima ovog tjedna uspjeli smo značajno ojačati odlučnost naših partnera da povećaju opskrbu Ukrajine oružjem“, rekao je, između ostalog, Zelenski.