Skip to content

Željeznička Νesreća u Indiji: Više Od 260 Μrtvih u Odishi

INDIJA – Najmanje 261 osoba je poginula, a 650 je ozlijeđeno u nesreći u kojoj su sudjelovala tri voza u istočnoj indijskoj državi Odisha, prenosi CNN.

Jedan je putnički voz iskočio iz tračnica, a njegovi su vagoni pali na susjednu prugu gdje ih je u petak navečer udario drugi nadolazeći voz.

Uzrok najgore željezničke nesreće u Indiji ovog stoljeća još nije jasan.

Zvaničnici su rekli da je nekoliko vagona Shalimar-Chennai Coromandel Expressa iskočilo iz tračnica oko 19:00 (13:30 GMT) u okrugu Balasore, udarilo u teretni voz koji je stajao i nekoliko njegovih vagona je završilo na suprotnoj stazi.

Drugi voz – Howrah Superfast Express koji je vozio od Yesvantpura do Howraha – tada je udario u prevrnute vagone.

“Sila kojom su se vozovi sudarili dovela je do zgnječenosti i unakaženosti nekoliko vagona”, rekao je Atul Karwal, šef Nacionalnih snaga za odgovor na katastrofe (NDRF), za novinsku agenciju ANI. Bila je to treća najsmrtonosnija nesreća u istoriji indijskih željeznica, rekao je.

Više od 200 vozila hitne pomoći i stotine liječnika, medicinskih sestara i spasilačkog osoblja poslano je na mjesto događaja, rekao je državni tajnik Pradeep Jena.

Sudhanshu Sarangi, glavni direktor Odisha Fire Services, ranije je rekao da je 288 umrlo.

Spasilačka operacija izvlačenja ljudi iz olupine je završila i započeli su radovi na obnavljanju mjesta nesreće, priopćila je u subotu indijska tvrtka South Eastern Railway.

U državi je proglašen dan žalosti.