Skip to content

Žena iz Amerike priča kako je kupila devojčicu iz Srbije za 10.000 dolara u osam dana

Amerikanka po imenu Sandra Rajs ispričala je kako je sa svojim suprugom usvojila devojčicu iz Beograda davne 1998. godine.

Printskrin: Youtube/Happy Tv

“Moje ime je Sandra, javljam se iz SAD. Godine 1998. moj suprug i ja smo usvojili devojčicu Olju iz Beograda”, rečenice su kojima započinje snimak prikazan u emisiji “Posle ručka” na TV Hepi, a u kojem Amerikanka objašnjava proceduru usvajanja srpske devojčice, rođene 1994. koja je živela u Zvečanskoj.

Kako je Sandra Rajs navela u snimku, usvajanje su ugovorile legalne agencije za posredovanje iz Kalifornije, SAD, koja im je obezbedila sve kontakte, a na njoj i njenom suprugu bilo je da se samo nađu na aerodromu sa srpskim doktorom D. S.

– On nas je dočekao u svom “jugu” i povezao u svoj stan gde smo odseli ceo boravak. Morali smo da mu plaćamo 200 dolara dnevno kako bi nas vozio gde treba, spavanje u njegovom stanu i po jedan obrok svako veče. U njegovom stanu smo upoznali njegovu suprugu koja je kuvala za nas. Provodili smo zajedno svako veče, nismo nigde izlazili. Uveče smo gledali serije, sećam se i da su imali i ptice u tom stanu – priča ova Amerikanka koja tvrdi da je srpski doktor direktno posredovao u nelegalnom usvajanju devojčice iz Beograda.

Kako je istakla, svakog dana su morali da idu na neko drugo mesto. U pisanoj izjavi je navela da su 10.000 evra dali advokatici “na ruke”.

– Za to smo joj platili 10.000 dolara u novim novčanicama od po sto američkih dolara. Ona je nabavila papirologiju i ugovorila zvanično preuzimanje deteta. Kada je sve završeno, vratili smo se kod doktora koji nas je povezao na aerodrom. Vratili smo se kući sa našom malom Oljom. Sve detalje sam istakla u pismu majkama nestale dece u Srbiji, tako da mogu da odgovore na ostala pitanja – rekla je Sandra.

Ona je dala pismenu izjavu kod notara u Njujorku, a koja je potom poslata “Udruženju roditelja nestalih beba”, gde je prevedena na srpski, objasnila je Ana Pejić, sekretar Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine.

Printskrin: Youtube/Happy tv

U pismu koje je poslala majkama nestale dece stoji da je sve, celokupna procedura usvajanja trajala oko 8 dana, kao i da je beba Olja nekoliko dana provela u stanu navedenog doktora. Na osnovu dogovora, Sandra i njen muž su dali 10.000 dolara advokatici, pa i dodatnih 1.000 i donaciju za Zvečansku. Doktoru su platili 2.800 dolara, napisala je u pismu Amerkanka.

Posted by Udruzenje roditelji nestalih beba Vojvodine on Thursday, 15 October 2020

Ana Pejić je istakla da je ovaj par još u Americi za ceo postupak dao još 14.000 dolara, te da je sve koštalo oko 30.000.

Izvor: Telegraf.rs

Sidebar