Skip to content

Žena iz Južne Afrike IZMISLILA PRIČU o trudnoći i rođenju deset beba

Nakon što se nedavno svjetskim medijima proširila priča o ženi iz Južne Afrike koja je tvrdila da je rodila deset beba, ustanovljeno je ipak da se radi o izmišljοtini.

Tridesetsedmogodišnja Gosiame Sithole je tvrdila da je rodila sedam dječaka i tri djevojčice u Pretoriji ranije ovog mjeseca.

Gospođa Gosiame , koja ima šestogodišnje blizance, i njezin partner Teboho Tsotetsi živjeli su u Thembisi, gradu s mnogo stanovnika radničke klase u provinciji Gauteng u blizini Johannesburga.

Njihov lokalni gradonačelnik tada je potvrdio rođenje – što je slučaj kada su svi mediji, uključujući BBC, objavili priču – ali vladin glasnogovornik je kasnije rekao da je političar imao samo obiteljsku riječ i da još nitko nije vidio bebe.

Ipak, dοnacije su počele navirati za par i njihove bebe, nazvane “Thembisa 10“, uključujući 1M rand (70.000 USD; 50.000 GBP) od predsjednika IOL-a Iqbal Survéa, prenosi BBC.

Priča koju je osmislila Gosiame je razotkrivena nakon što su zvaničnici vlade sproveli istragu i saznali da ljekari u bolnici Tembisa nisu zabilježili porođaj s deset beba, ali to nije sve.

“Ustanovljeno je da ona uopšte nije bila trudna”, jasni su bili istražitelji.

Gosiame se sada nalazi u bοlnici na posmatranju.

Pored toga, POKRENUT JE prοces protiv Pieta Rampedija, urednika Pretoria Newsa od kojeg je priča krenula u svijet. On se izvinio jer nije provjerio tvrdnje Gosiame.

BBC

Sidebar