Skip to content

Žena napustila uspješnu karijeru da bi živjela u prirodi sa preko 100 spašenih životinja

Daria Puškareva bila je uspješna fotografkinja koja je živjela u glavnom gradu Rusije, u Moskvi, kada je odlučila da izađe iz užurbanog gradskog života – zbog čega sada živi u šumi sa preko 100 spašenih životinja.

Kao dijete koje je odrastalo u Rusiji, Puškareva je oduvijek sanjala o spašavanju pasa i otvaranju vlastitog skloništa za pse. Iako je završila zavidnu karijeru kao elitni fotograf vjenčanja u Moskvi, uvijek je osjećala želju da sve ostavi u potrazi za nečim drugim.

Prvo spašavanje Puškareve bilo je jednooko štene iz lokalne kontrole životinja.

Ubrzo je počela uzimati više spašenih životinja, posebno onih koje su imale posebne potrebe. Njeni spasilački napori i dalje su trajali dok se jednog dana Puškareva konačno odlučila da ispuni svoj san i kupi seosku kuću u šumi 100 milja od Moskve.

Puškareva i njen suprug sada ga koriste za brigu od preko 100 životinja. Osim spašavanja pasa, ona takođe spašava životinje kao što su rakuni, rakunski psi, lisice i arktičke lisice.

Ljudi iz svih krajeva kontaktirali su Puškarevu i zamolili je da uzme spašene i neželjene pse, od kojih mnogi imaju probleme u ponašanju, posebne potrebe ili invaliditet – i tako da ih ruski par nije uzeo, onda bi oni najvjerovatnije bili uspavani.

Sada cijeli život će posvetiti brizi za svoje spašene životinje.

Uglavnom provode svoje dane pazeći da su svi psi nahranjeni; daju životinjama njihove lijekove; i održavaju sve životne prostore čistim i urednim.

Ruski par koristi solarne panele i generator za električnu energiju – a zahvaljujući maloj pomoći svojih prijatelja, sada imaju i tekuću vodu i unutrašnji vodovod.

Puškareva se sada osjeća više ispunjeno nego ikad – i nada se da će njen rad pomoći ljudima da pokažu ljudima da čak i psi sa invaliditetom mogu živjeti dugo i sretno.

daria puskareva sa psima

Photo by Daria Pushkareva
Unilad