Skip to content

Zeničanin digao kredit, izgubio novac, a onda mu pošteni sugrađanin vratio

Zeničani su oduševljeni sa ovim gestom sugrađanina.

Nakon što je jučer podigao kredit, imao je nēsreću da izgubi taj isti novac. Kako se uspjelo saznati radi se o 7.000 KM i sigurno se nalazio u οčaju kada je shvatio da nema novca.

Međutim, njegov sρasilac je Andrija Petrović, zenički humanitarac i sportski radnik koji je igrom slučaja pronašao novac.

– Istina je, izjavio je, ali nije želio da dublje ulazi u tu priču. Meni ničiji novac ne treba, posebno ko zna za šta je trebao biti iskorišten taj kredit, dodao je. Drago mi je da sam pronašao čovjeka i da mu je vraćen novac – kazao je Petrović koji nije htio govoriti o identitetu osobe koja je izgubila novac.

Foto: Facebook

Sinoć je Andrija na društvenim mrežama objavio fotografiju na kojoj u ruci drži određenu količinu novca. Poručio je kako je novac našao i da je uz njega bio papir za otplatu kredita. Tom prilikom je zatražio pomoć od prijatelja da nađu osobu koja je izgubila novac.

Nakon nekog vremena Petrović se oglasio i zahvalio svima na pomoći u pronalasku osobe koja je izgubila novac. Kako je rekao, pare su vraćene onome kome pripadaju.

Inače, braća blizanci Andrija i Ivan Petrović se bave humanitarnim radom.

Zeničani su oduševljeni sa ovim gestom sugrađanina.

Sidebar