Skip to content

Ženio se 10 puta, za 11. ženu kaže – to je ta (VIDEO)

Rekorder po broju brakova u svom selu Rizvići, a i šire, Ferid Rizvić (60) jedan je od rijetkih iz BiH kojem je pošlo za rukom da stane na ludi kamen čak 11 puta.

‘U svojoj mladosti imao sam dosta hirova i bio sam dosta živ, tako da sam sa 18. godina stupio u prvi brak. Ali nisu se kockice posložile, pa je krenulo druga godina – druga žena, treća godina- treća žena’, počinje da nabraja čovjek o kojem već danima priča cijeli region.

Sa petom i desetom ženom, kaže, najduže je bio – dvije i čak 19 godina. Međutim, kada mu je pretposljednja po redu žena nažalost preminula prije tri godine, bio je sam čak devet mjeseci dok nije naišla ona – ‘jedanaestica’, kako zove sadašnju suprugu Ismetu.

Bio sam deverli glave, nisu me išli brakovi nikako. U suštini sve su žene valjale, ali nisam ja u mladosti. Hirovi su tu bili, kafana, piće. Deseta mi je žena bila iz Nemile i sa njom sam živio 19 punih godina. Prije nešto više od tri godine je umrla – ispričao je Ferid za Tatabrada televiziju.

Dodaje da mu je 11. supruga Ismeta dar od Boga i da ju je upoznao na preporuku prijatelja.

Stupio sam u kontakt s njom i otišao sam kod Ismete dva puta i zakazao svadbu. Ona je malo bila skeptična i pitala me je: “Kako mogu da ti vjerujem?”, reko’ “otići ćeš kod mene u kuću pa ćeš da vidiš”. Doduše, ja sam nju tada slagao, rekao da sam se ženio četiri-pet puta. Kasnije sam priznao – priča Ferid.

Tako je i bilo. Na njegovo priznanje, Ismeta dodaje da je zadovoljna i da je sve baš onako kako joj je Ferid rekao da će biti.

Mi smo našli srodnu dušu, volimo se! Nije mene interesovalo kuća ni imanje, samo kakav je čovjek. Prvo što smo posložili bila su djeca, on ima dvoje i ja dvoje, to su sve danas moja djeca, ja bih za njih poginula. Ako damo mom djetetu, dajemo i njegovom, ako nema za njegovo, nema ni za moje – priča Ismeta koja iz prvog braka ima dvije kćerke, dok Ferid iz svih prethodnih brakova ima dva sina.

Baš se poštujemo i uvažavamo. Mi smo dvije napaćene duše i spojili smo to u jednu cjelinu, kao da živimo trideset, a ne tri godine – dodaje Ferid i otkriva da su za uspješan brak neophodni povjerenje i poštovanje, prenosi tatabrada.tv.