Skip to content

Živi zajedno sa mužem i ljubavnikom: To je jedini način da platimo račune i stanarinu

Jennifer Martin iz Richmonda u Virginiji kaže da su ona i njen suprug Daniel imali problema sa plaćanjem računa sve dok u svoj dom nisu primili njenog ljubavnika Taja.

Otkrila je da je ova životna situacija bila finansijski blagoslov usred sve veće inflacije, s obzirom na to da sada tri zaposlene odrasle osobe dijele troškove.

“Daniel i ja smo definitivno imali finansijskih problema prije nego što se Taj uselio. U ovom području stanovanje je vrlo skupo”, izjavila je Jennifer.

Jennifer (35) i Daniel (36) vjenčali su se 2008. godine i ubrzo su dobili dvoje djece.

Neposredno prije kοrοne su odlučili da puste Taja u svoj dom, tako da on sa njima može da dijeli stanarinu, ali i ostale životne troškove. Naime, mjesečni troškovi su im oko 1500 eura, a Taj od toga plaća 640 eura.

Jennifer i Daniel plaćaju namirnice, dok Taj pokriva troškove režija i Wi-Fi-ja. Također se ljubavnik zbližio sa njihovom djecom i povremeno plaća i njihove troškove. Ona trenutno radi kao urednica, Danijel je učitelj u privatnoj školi, a Taj je upravnik banke.

U kombinaciji, oni ostvaruju godišnji prihod od oko 142.000 eura, te su čak uspjeli da uštede za kuću. U decembru prošle godine ovaj trojac je kupio kuću sa s tri kupatila za 300.000 eura.

“Definitivno mislim da ne bismo mogli da kupimo kuću bez Taja. Ne poznajem gotovo nikoga mojih godina u Ričmondu ko ima kuću, a od onih koji su imali, bili su u srednjim ili kasnim 30. prije nego što su to učinili. Finansijska situacija je očajna za mnoge ljude koje poznajem, a tu su još i rate studentskog kredita”, rekla je Jennifer za The Post.

Dogovorili su se na način da Jennifer naizmjenično provodi dvije noći u Danijelovoj spavaćoj sobi i dvije noći u Tajevoj spavaćoj sobi – praksa za koju kaže da će se nastaviti i kada se sljedeći mjesec svi usele u nedavno kupljenu nekretninu.

“Znam druge poligamne zajednice koje vjeruju da bi svaka poligamna osoba trebalo da ima svoju spavaću sobu, ali budući da imamo djecu, taj dodatni prostor je luksuz. Umjesto toga, mijenjam krevete između Tajove i Danijelove sobe svake dvije noći, i imam korpu koju nosim od sobe do sobe sa svojim noćnim potrepštinama kao što su krema za lice, noćna krema i knjiga koju čitam…”, kaže Jennifer.

“Pokušavam da učinim što pravednijim dogovor o spavanju između Taja i Daniela”, zaključila je.