Skip to content

EKSPLOZIJE U POLJSKOJ: Poljski premijer sazvao hitan sastanak

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak odbora za pitanja nacionalne sigurnosti i obrane, objavio je glasnogovornik vlade Piotr Müller na Twitteru.

Müller nije spomenuo o čemu bi odbor trebao raspravljati, ali lokalni mediji izvijestili su da bi sastanak mogao biti povezan s dojavljenom eksplozijom na poljskoj granici s Ukrajinom.

U kasnijoj izjavi izvan sjedišta BBN-a rekao je da je u Poljskoj krizna situacija, ali će više informacija dati nakon sastanka odbora.

Poljski mediji javljaju da su rakete pale na teritoriju Poljske (Vojvodstvo Lublin). Prethodno su granate pogodile sušare za žito. Dvije osobe su umrle. Na licu mjesta rade policija, tužiteljstvo i vojska, javlja Radiozet. Ne zna se odakle su došle rakete, piše polsatnews.

U medijima su se pojavile informacije o nesreći u selu Przewodów u okrugu Hrubieszów, koji se nalazi blizu granice s Ukrajinom. Intera doznaje da su tamo poginule dvije osobe, a na licu mjesta su službe i predstavnici vojske. Još nije poznato što je uzrok eksplozije.

– Idem samo na mjesto, ali ujedno provjeravamo nije li to slučajan događaj – rekao je za Interu Lech Sprawka, lublinski vojvoda.

Fotografija: WoW – Wolski o Wojnie / Facebook

Dužnosnik AMERIČKE obavještajne službe da kaže da su ruski projektili prešli u Poljsku, članicu NATO-a, ubivši dvoje ljudi, njegovu izjavu je prenio britanski The Guardian.

PROČITAJTE JOŠ… Zelenski reagirao na rusko masovno granatiranje kritičnih infrastrukturnih objekata

PROČITAJTE JOŠ… U Ukrajini PREDLOŽILI ZABRANU ulaska Rusima na 100 godina