Skip to content

KINA ODBIJA PRIZNATI RUSKE dokumente o osiguranju od strane brodovlasnika

U svom govoru na Rusko-kineskom energetskom poslovnom forumu, zamjenik ministra prometa Alexander Poshivai rekao je da se brodovlasnici Ruske Federacije suočavaju sa situacijama u kojima Kina odbija priznati dokumente o osiguranju koje izdaju ruski osiguravatelji i Ruska nacionalna korporacija za reosiguranje (RNRC).

“Ruski brodovlasnici suočavaju se s odbijanjem kineskih vlasti i kompanija u priznavanju dokumenata o osiguranju broda i tereta koje izdaju gore spomenuta osiguravajuća društva”, rekao je.

Alexander je također dodao da u cilju poboljšanja bilateralne suradnje Rusija “želi predložiti kineskoj strani da razmotri mogućnost priznavanja dokumenata koji jamče financijsko pokriće rizika, kao i certifikata tvrtki koje osiguravaju i reosiguraju pomorski promet ruskih energenata.”

U Europskim paketima sankcija prema Rusiji, jedan paket predviđa postupno uvođenje embarga na rusku naftu. Zabrana se odnosi samo na prijevoz morem, ali obuhvaća i osiguranje brodova koji se bave takvim prijevozom.

Haikou, China; Foto: David Mark /Pixabay

PROČITAJTE JOŠEUROPA UVOZI REKORDNU KOLIČINU RUSKOG LNG PLINA

PROČITAJTE JOŠ… Baka golmana Kanade o izjavi svog unuka: Je*ala ga Krajina – spominje je, a baka mu Hrvatica