Skip to content

‘Očaj’ se širi u ruskoj vojsci i društvu, ponestaje im streljiva, vojnika i prijatelja, TVRDI BRITANSKI glavni cyber špijun

Nakon više od sedam mjeseci rata, Jeremy Fleming, direktor špijunske agencije GCHQ, rekao je za BBC Radio da Rusiji ponestaje streljiva, prijatelja i vojnika.

Ovo su citati iz intervjua šefa GCHQ -a Jeremyja Fleminga za današnji program BBC Radio 4. PA Media citira njegove riječi:

“Vjerujemo da Rusiji ponestaje streljiva, ali sigurno joj ponestaje prijatelja. Vidjeli smo, zbog deklaracije za mobilizaciju, da joj nedostaje vojnika. Stoga mislim da je odgovor na to prilično jasan. Rusija i ruski zapovjednici zabrinuti su za stanje svog vojnog stroja.”

“Riječ koju sam upotrijebio je ‘očajan’. Taj očaj možemo vidjeti na mnogim razinama unutar ruskog društva i unutar ruskog vojnog stroja. To svakako ne podrazumijeva samozadovoljstvo.”

“Rusija, kao što smo vidjeli u jučerašnjim strašnim napadima, još uvijek ima vrlo sposoban vojni stroj. Može lansirati oružje, ima duboke, duboke zalihe i stručnost. Pa ipak, to je vrlo široko rastegnuto u Ukrajini”, rekao je Fleming.

Fleming je također upitan o izgledima da Rusija upotrijebi nuklearno oružje.

“Nadam se da ćemo vidjeti pokazatelje ako počnu ići tim putem”, rekao je. “Ali budimo stvarno jasni oko toga, ako to razmatraju, to bi bila katastrofa na način na koji su mnogi ljudi govorili.”

Riječi da Rusiji “ponestaje sofisticiranog oružja” upotrijebio je i ukrajinski ministar u Velikoj Britaniji, piše Guardian.

Rusiji “ponestaje sofisticiranog oružja” i koristi projektile poput “gΙupih bombi”, rekao je ukrajinski ministar Vadym Prystaiko.

Vadym je također rekao gledateljima Sky Newsa da Ukrajina i dalje napreduje na prvoj crti, ali “ne tako spektakularno kao što je bilo prije nekoliko tjedana”.

“Ono što Rusi sada koriste su stare rakete iz 1960-ih, 1970-ih. Ono što oni rade, više-manje, koriste neke od raketa koje su nekada bile dosta sofisticirane, sada ih bacaju kao gΙupe bombe. Dakle, ponestaje im sofisticirane opreme, to je sigurno”, tvrdi Vadym Prystaiko.

PROČITAJTE JOŠ… Njemački političar pitao ukrajinskog veleposlanika zašto je njegov sin u Njemačkoj umjesto da se bori na prvoj crti