Skip to content

Putin: Ponovno ujedinjenje s Donbasom trebalo se dogoditi ranije

Ruski predsjednik rekao je da se ponovno ujedinjenje Rusije s Donbasom trebalo dogoditi ranije.

“Ponovno ujedinjenje Donbasa s Rusijom trebalo se dogoditi ranije, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku s majkama vojnika koji sudjeluju u borbama”, pišu Ria novosti.

“Možda ne bi bilo toliko gubitaka među civilima, ne bi bilo toliko mrtνe djece”, dodao je ruski predsjednik.

Napomenuo je da 2014. Moskva još uvijek nije u potpunosti osjetila raspoloženje stanovnika Donbasa, budući da je tada bilo nemoguće u potpunosti razumjeti događaje koji su se odvijali u regiji.

“Polazili smo od činjenice da bi možda bilo moguće dogovoriti da se Lugansk, Donjeck – u okviru sporazuma, sporazuma iz Minska, za koje vjerojatno znate – nekako ponovno ujedine s Ukrajinom. Mi smo iskreno išli prema tome”, istaknuo je Putin.

Na sastanku s ruskim predsjednikom bile su prisutne majke 17 ruskih vojnika koji sudjeluju u Ukrajini. Došli su iz različitih krajeva zemlje. Na primjer, domaćica Zharadat Agueva je iz Čečenije, njezina dva sina su u zoni NMD-a: Ismail Aguev (zapovjednik odreda West-Akhmat) i Rustam Aguev (šef odjela unutarnjih poslova Kurchaloy okruga).

Događaj se dogodio uoči Majčinog dana, koji se u Rusiji obilježava zadnje nedjelje u studenom. Putin je istaknuo da je ovaj dan povezan s osjećajem tjeskobe i brige za prisutne. Prema njegovim riječima, nitko osim sudionika SVO-a ne zna o kakvom se poslu radi i koliko je οpasan.

Foto: Kremlin.ru

PROČITAJTE JOŠ... Amerikanci preko ukrajinskih života vode rat protiv Rusije, kazao je Milanović (VIDEO)