Skip to content

“Samo N1 može ući”: Radnik obezbjeđenja u Inđiji izbacio novinarku IN-a iz zgrade Opštine (VIDEO)

Obezbjeđenje Opštine Inđija izbacilo je novinarku lokalnog onlajn portala IN medija Vericu Mariničić iz zgrade u kojoj je održavan sastanak povodom protesta mještana zbog ukidanja željezničke stanice u Čortanovcima.

Na snimku se može vidjeti kako radnik obezbjeđenja fizički izbacuje novinarku Vericu Mariničić uz navode da “nije na spisku”, javlja N1.

No, zgleda da spisak nije dug s obzirom da radnik osiguranja saopštava Verici da “samo N1 može ući

“Predsjednik opštine mi je rekao da svi mogu, samo ja ne mogu da prisustvujem sastanku. Ne znam koji je razlog. Strašno. Izbacili su me kao kera. Zalupili su mi vrata i rekli: E ovdje možeš da budeš koliko hoćeš”, kaže Marinčić za Cenzolovku, potresena, dok u Domu zdravlja u Inđiji čeka na pregled zbog povrijeđene ruke.

Kaže da će obezbjeđenje prijaviti policiji i da je već javila kontakt tački za napade na novinare u Nezavisnom udruženju novinara Srbije.

“Zahtijevamo hitnu odgovornost predstavnika obezbjeđenja opštine Inđija, kao i lica koje je donijelo odluku da novinarku Vericu Marinčić izbace iz zgrade opštine. Ovakav grub i neprimjeren odnos javnih službenika prema novinarima ne može da prođe nekažnjeno. Udaljavanje novinara iz zgrade koja pripada građanima jeste udaljavanje javnosti iz rada opštinskih organa”, kaže se u reagovanju Slavko Ćuruvija fondacije.

Sve se dogodilo pošto su mještani Čortanovaca protestovali danas ispred opštine Inđija sa zahtjevom da im se vrati željeznička stanica kako bi i oni mogli da koriste brzu prugu. Najbliža stanica im je Beška koja je udaljena oko dva kilometra. Kako navode, nemaju ni polaske autobusa kojima bi se prevezli do Inđije u kojoj jedan dio njih radi ili se školuje.

Nakon svega, gradonačelniku Inđije je upućeno pitanje “da li shvaća šta je diskriminacija” i zašto je Verica izbačena ako je konferencija za novinare, zašto nisu svi mediji mogli da prisustvuju. Ovo je njegov odgovor: